Samtaleterapi, Sandplayterapi, Spædbarnsterapi, Familieterapi, Drømmetydning, Kurser og Mindfulness

Hvem er jeg

Torun Birkbak


Efter 16 års praksis som jordemoder videreuddannede jeg mig til psykoterapeut og pædagog.

Min psykoterapeutiske uddannelse foregik hos SPECULAR i Århus.
Deres grundsyn er:

”Alle mennesker har en positiv kerne. En kerne, der ligger som et altid tilstedeværende beredskab bag problemer og blokeringer. Kernen er ikke statisk, men rummer muligheden for udvikling. Kernen er vores kvaliteter og kontakt til kernen indebærer kontakt med vores egne dybere følelser og klare tanker. Kernen er det sted, hvor vi er mest i kontakt med os selv og mindst afhængige af andres vurderinger og accept.”

Dette menneskesyn går igennem hele min praksis, idet mit mål er, at hjælpe det enkelte menneske hjem i sig selv – i sin kerne.

Udgangspunktet for terapien er en tryg og tillidsfuld relation, hvor vi i fællesskab kan undersøge og arbejde med problemstillinger og udviklingspunkter.
Terapien består af psykodynamisk samtale kombineret med kreative teknikker – bl.a. sandplayterapi og spædbarnsterapi, tegneterapi, drømmeforståelse.

Sammen med et terapeutisk forløb anviser jeg gerne meditative øvelser, da de kan være støttende hjemmearbejde mellem terapierne. Meditation befordrer den personlige udvikling, der følger af et terapeutisk forløb.

Mange mennesker har et ønske om et aktivt liv.
Et aktivt liv bliver først meningsfyldt, når man kan bevare den indre ro.
Meditation har denne evne til at genskabe den type indre ro, der medfører et balanceret engagement.
Ro og balance er den bedste buffer mod stress.

En jævnlig meditations-praksis kan medføre en rolig form for tyngde, der er et signal om kontakt til kernen. 
Jeg udleverer gerne indtalte lydfiler til formålet.

 

Jeg er medlem af
PsykoterapeutForeningen.dk   betegnelsen er: “Psykoterapeut MPF”

Jordemoderforeningen:

SE foreningen: betegnelsen SEP, Somatic Experiencing Pactitioner 

Se mit CV