Samtaleterapi, Sandplayterapi, Spædbarnsterapi, Familieterapi, Drømmetydning, Kurser og Mindfulness

Spædbarnsterapi

Spædbarnsterapi handler om heling af traumer, som både barnet og dets forældre har oplevet før barnet fik et aktivt sprog / da det var spæd.

Dette foregår i tæt samarbejde med forældrene, da det er dem, som bevidst husker de tidlige svære oplevelser. Disse skal følelsesmæssigt afstemmes. Både hos barnet – og hos forældrene, som også altid vil være påvirket af barnets tidlige traumer.

Barnet kommer til at hvile mere i sig selv, som tiden går.

Dette danner basis for, at barnet kan fortsætte livet med mere indre ro og styrke samt en voksende selvfølelse.

Læs om Ole her:  Oles forløsning fik hans almindelig jeg frem igen

 

 

Spædbarnsterapi kan bruges fra starten af barnets liv.

Målet med den spædbarnsterapeutiske metode er at opbygge forståelsen mellem far, mor og barn. Den forøgede følelsesmæssige forståelse mellem de tre ”hovedpersoner” er stærkt forløsende for barnet. Denne forløsning foregår relativt nemt med det lille barn. Det åbner for en bedre kontakt mellem omsorgspersonerne og barnet.

Interview om spædbarnsterapi kan ses her:
http://familiekanalen.tv/?portfolio=torun-birkbak-spaedbornsterapi-lang-version

 

Hvordan foregår spædbarnsterapi

Efter forudgående samtale med forældrene udarbejder jeg en fortælling om barnets svære oplevelser.
I selve terapitimen beretter jeg om de svære følelser mens barnet sidder mellem forældrene.
Med indlevelse sætter jeg ord på disse følelser, der ikke tidligere blev hjulpet ”på plads”. Dette genopretter barnets tillid til verden. Barnet bliver igen rodfæstet i tilværelsen.

Tillid er en basal forudsætning for at være åben over for de mennesker, som kommer barnet i møde. Det er bl. a. forældrene. Tillid er den basale forudsætning for en ”sund tilknytning”.

Hold dig ikke tilbage med at få den hjælp, som du og din familie fortjener. (handlingsknap) Kontakt mig (og henvise til kontaktsiden)

Denne form for terapi kan lige så vel bruges til større børn og sågar voksne, som lider under traumer fra den før-sproglige periode.